شکایت چند روز طول می‌کشد؟(قانون جدید❤️)

5/5 - (2 امتیاز)

سوال شکایت چند روز طول می‌کشد؟ از جمله سوال‌هایی است که ممکن است ذهن شما را درگیر کند. گاهاً برای شما پیش آمده است که بخواهید در دادگاه‌های دادگستری علیه شخصی طرح دعوا کنید. این دعوا ممکن است یک دعوای مدنی مثل طلاق امور مربوط به قراردادها ارث و وصیت و تقسیم ترکه و مواردی از این قبیل باشد. یا موارد کیفری مثل ضرب و جرح و توهین.

اما پیش از اینکه بخواید طرح دعوا کنید باید تمام جوانب آن را در نظر بگیرید و یکی از مواردی که در نظر می‌گیرید این است که شکایت من چند روز طول می‌کشد. زیرا مدت زمانی که پرونده شما در دادگستری مطرح است از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ممکن است طرح دعوای شما بسیار طول بکشد و شما نیاز داشته باشید که برای جلوگیری از تضییع حق خودتان از تامین خواسته یا دستور موقت و سایر نهادهای دیگر استفاده کنید. 

برای یک جلسه مشاوره رایگان با شماره 09127014229 تماس بگیرید.

همچنین مدت زمان شکایت و موارد مربوط به اطاله دادرسی مکن است بر روی برنامه‌ریزی شما تاثیر بگذارد. شما ممکن است از جمله افرادی باشید که برنامه‌ریزی منظمی در زندگی دارید و نمی‌خواهید موردی غیر منتظره آن را مختل کند. در ادامه مقاله ما به شما مدت زمان طرح شکایت را توضیح داده و به سوال شکایت چند روز طول می‌کشد پاسخ خواهیم داد. 

بیشتر بخوانید: مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی چیست؟(قانون جدید❤️)

شکایت چند روز طول می‌کشد؟

برای پاسخ به سوال طرح شکایت چند روز طول می‌کشد؟ باید موارد متعددی را در نظر بگیریم از جمله مواردی که  باید در این خصوص مورد نظر داشته باشید این است که نوع دعوای شما چه دعوایی است. مثلاً در دعوای سرقت ممکن است سارق ناشناخته باشد و دعوای شما در تحقیقات مقدماتی مدت بسیار طولانی باز بماند. چنین در دعوای قتل نیز به دلیل پیچیدگی‌ها و حساسیت‌هایی که این نوع دعوا دارد ممکن است مدت زیاد طولانی صرف شود .

شکایت چند روز طول می کشد؟

پس همانطور که دانستید برخی از دعواها که نیاز به تحقیقات بیشتری در دادرسی دارند و لازم است که ادله‌ های زیادی در مورد آن جمع آوری کنیم نیاز به زمان بیشتری برای رسیدگی نسبت به دعواهای ساده مثل فحاشی یا توهین دارد.و این نوع دعواها ممکن است تا یک سال تا دو سال نیز طول بکشد.گاهی نیز ممکن است به دلیل در دسترس نبودن ادله و دلایلی که  شاکی یا خواهان آن را دعا می‌کند دعوا به طول می‌انجامد و فعلاً پرونده باز بماند و یا دوباره پرونده از طریق اعاده دادرسی به جریان بیفتد.

چند روز بعد از شکایت  میاد؟

در خصوص سوال چند روز بعد از شکایت پیامک میاد باید عرض کنیم که می‌توان مدت زمان مشخصی را برای آن در نظر گرفت معمولاً در همان روزی که شکایت مرجع قضایی ثبت می‌شود اعم از اینکه شکایت کیفری یا حقوقی باشد. مدیر دفتر در همان روز یا روز بعد از آن ابلاغیه ها و احضاریه ها را برای شخص مقابل میفرستد.

چند روز بعد از شکایت ابلاغیه میاد؟

معمولا چند روز بعد از شکایت در مرجع قضایی مدیر دفتر با توجه به دستورات قاضی دادگاه در همان روز یا یک الی ۷ روز بعد ابلاغیه‌ها را در سامانه ثنا بارگذاری می‌کند و برای  اصحاب دعوا می‌فرستد. در صورتی که شخص مورد نظر ثنا نداشته باشد ز طریق دیگر از جمله به صورت سنتی و از طریق مرسوله سفارشی دو قبضه و اداره پست ابلاغ می‌شود .پس در این مورد نیز مدت خاصی ندارد و معمولاً ۱ تا چند روز بعد از ثبت شکایت در مرجع قضایی می‌باشد.

پیامک ابلاغیه چند روز طول میکشد؟

در خصوص پیامک ابلاغیه معمولا در همان روز ثبت شکایت توسط شاکی یا خواهان و یا چند روز بعد از آن طول می‌کشد تا پیامک برای شما ارسال شود.علاوه بر پیامک ابلاغیه مهریه  ابلاغیه نیز به صورت الکترونیکی در سامانه بارگذاری می‌شود که شما می‌توانید با رجوع به سامانه ثنا آن را باز کرده و مشاهده نمایید که در این صورت اگر آن را باز کنید یک ابلاغ واقعی محسوب خواهد شد. و دیگر نمی‌توانید به غیابی بودن رای متوسل شوید.

شکایت چند روز طول می کشد؟

در برخی از موارد ممکن است شما قراردادی با یکی از طرفین داشته باشید که برای اثبات آن در محکمه یاز به زحمت خیلی خاصی نمی‌باشد و شما آن قرارداد را ابراز می‌کنید. اما گاهی ممکن است شما قرارداد خود را گم کرده باشید و یا قرارداد به صورت شفاهی منعقد شده باشد در این صورت شما باید با توجه به دلایلی که دارید از جمله تعرفه شهود ثابت کنید که قراردادی بین شما وجود داشته است. که همین مورد ممکن است روند دادرسی را طولانی کند.

مدت زمان ثبت شکایت در ثنا

در خصوص مدت زمان ثبت شکایت در ثنا نمی‌توانیم مدت دقیقی را به شما اعلام نماییم.اما معمولاً بین  تا ۳ روز زمان می‌برد در واقع بعد از اینکه شما دادخواستتان را در دادگاه و دفتر دادگاه ثبت می‌کنید منشی دادگاه برگ دادخواست و پرونده را به نظر قاضی محترم می‌رساند و بعد از اینکه قاضی پرونده را بررسی کرده و منشی دادگاه اعلام می‌کند تا شکایت شما را در ثنا ثبت نماید. و به صورت ابلاغ برای شما ارسال نماید.

پیامک احضاریه دادگاه چند روز طول میکشد

پیامک احضاریه دادگاه معمولا بعد از ۲۴ ساعت از ثبت شکایت در مرجع قضایی برای اعصاب دعوا ارسال خواهد شد . البته تا قبل از ثبت پرونده در کلانتری پیامک احضاریه دادگاه برای شما ارسال نمی‌شود مگر بعد از ارسال شکواییه به کلانتری و یا ثبت دادخواست در دفتر دادگاه مرجوع الیه.

در برخی از موارد نیز ممکن است ادامه روند رسیدگی و دفاع در مقابل طرف مقابل نیاز به  ارائه دلیل داشته باشد که در این صورت قاضی به شخص مقابل مهلت می‌دهد تا دلایل را در دادگاه حاضر نماید. همین امر باعث اطاله دادرسی و تجدید جلسه می‌گرد. همچنین موارد دیگری نیز بر روی روند رسیدگی تاثیر می‌گذارد از جمله فوت یکی از اصحاب دعوا در جلسه رسیدگی که در این صورت مطابق قانون آیین دادرسی مدنی دعوا متوقف می‌شود و دادگاه قرار توقیف رسیدگی را صادر می‌کند.

در این صورت طرف مقابل باید با ارائه گواهی انحصار وراثت و یا سایر موارد ورثه شخص متوفی را به دادگاه معرفی نماید تا دادگاه ادامه دادرسی را علیه آن وراث انجام دهد. بدیهی است که تا زمانی که وراث به دادگاه معرفی نشده باشند این روند طولانی خواهد شد و دادگاه همچنان دعوا را متوقف نگه می‌دارد که قطعاً بر روی روند دادرسی تاثیر می گذارد.

ارجاع امر به کارشناس 

شکایت چند روز طول می کشد؟

در برخی از موارد قاضی دادگاه می‌تواند در همه موارد پرونده اظهار نظر نماید و نیاز به نظر تخصصی کارشناس در این خصوص می‌باشد. در این حالت قاضی دادگستری پرونده را به یک کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می‌دهد و قرار کارشناسی صادر می‌کند. معمولاً مدتی مشخص می‌شود  به کارشناس مهلت داده می‌شود که توی آن کارشناس نظر خود را اظهار نماید. که  در این حالت ممکن است روند رسیدگی به پرونده را طولانی‌تر کند.

همچنین در برخی از موارد نیز بعد از صدور رای توسط کارشناس طرفین ظرف یک هفته به آن اعتراض می‌نماید که این مورد نیز از جمله مواردی است که روند رسیدگی به پرونده را طولانی‌تر می‌کند. مثلاً در پرونده نفقه قاضی محترم ممکن است در خصوص میزان نفقه که مرد می‌بایست پرداخت کند قرار کارشناسی صادر کند و پرونده را به کارشناس ارجاع دهد . کارشناس با توجه به نیاز زن نفقه را مشخص می‌کند همین امر ممکن است زمان بر باشد

اثبات ورود خسارت

در برخی از موارد شما باید به عنوان خواهان در پرونده‌های حقوقی خود برای قاضی محکمه ثابت نمایید که خسارتی به شما رسیده است. در این مورد برای اثبات ورود خسارت ممکن است زمان طولانی از شما گرفته شود و شما باید ارکان مسئولیت مدنی را مطابق قانون مسئولیت مدنی و همچنین الزامات خارج از قرارداد اثبات نمایید. همچنین در برخی از موارد نیز شما باید عدم انجام تعهد توسط متعهد له را برای قاضی ثابت نمایید تا بتوانیم او را الزام به انجام کار کنید یا مسئولیت قراردادی برای وی ایجاد نمایید.

قرار اناطه

شکایت چند روز طول می کشد؟

در برخی از موارد پیش می‌آید که ما به عنوان خواهان امری را در دادگاه مطرح کرده تا در خصوص آن شکایت کنید. اما دادگاه به تنهایی نمی‌تواند تمام دعوا را به پیش ببرد و شما ناچار هستید از دادگاه تقاضای صدور قرار اناطه کنید. یا دادگاه مستقیماً چنین قراری را برای شما صادر خواهد کرد تا بعد از اثبات این موضوع ادامه روند دادرسی انجام شود. صدور قرار اناطع معمولاً یک ماه زمان می‌برد و دعوای شما اه به عقب می‌افتد البته ممکن است شما زودتر از یک ماه در خصوص دعوای مورد نظر بتوانید استعلام خود را اخذ کنید. اما در هر حال داکثر آن یک ماه می‌باشد. 

ماده ۱۹ قانون ایین دادرسی مدنی در خصوص قرار اناطه بیان نموده است :

هرگاه رسیدگی به دعوا منوط به اثبات ادعایی باشد که رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه دیگری است، رسیدگی به دعوا تا اتخاذ تصمیم از مرجع صلاحیتدار متوقف می‌شود.

خلاصه مطلب

در مقاله شکایت چند روز طول می‌کشد؟ به طور کامل و مبسوط در مورد مدت زمانی که ممکن است پرونده شما در محکمه باز باشد و طول کشیدن شکایت صحبت کردیم. همچنین به عواملی که ممکن است در روند رسیدگی پرونده تاثیر بگذارد اشاره نمودیم مواردی از جمله اثبات ورود ضرر اثبات نقض تعهد صدور قرار اناطه فوت یکی از اصحاب دعوا در دادگاه و موارد از این قبیل از جمله مواردی هستند که بر روی مدت زمان شکایت تاثیر خواهند گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و تماس فوری با وکیل