مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی چیست؟(قانون جدید❤️)

3.7/5 - (3 امتیاز)

در مقاله مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی چیست؟ میزان مجازات شرب خمر را بررسی می‌کنیم. مجازات شرب خمر ۸۰ ضربه شلاق حدی می‌باشد که در قانون مجازات اسلامی و در بخش حدود جرم شناخته شده است. همچنین این مورد در فقه و قرآن کریم نیز به عنوان یکی از حقوق الهی و حق الله در نظر گرفته شده است و شرب خمر آن به عنوان یک جرم حدی ۸۰ ضربه تازیانه به همراه دارد. در سه مرتبه اول مصرف ۸۰ ضربه شلاق و در مرتبه چهارم حکم شخص شرب کننده اعدام است.

برای یک جلسه مشاوره رایگان با شماره 09127014229 تماس بگیرید.

در حقوق تمام کشورها حتی کشورهای غربی شرب خمر تحت مواردی جرم می‌باشند و مصادیق موردهای آن اص و در برخی از موارد می‌باشد مانند رانندگی در حال مستی اما در بسیاری از کشورهای اسلامی که با شریعت اسلام زندگی می‌کنند و قوانین آنها به آن مربوط است شرب خمر در هر حال جرم محسوب می‌شود. مثلاً در کشور عربستان و ایران که کشورهای اسلامی محسوب می‌شوند شرب خمر تحت هر عنوان و در هر شرایط و زمانی جرم محسوب می‌شود. 

مجازات شرب خمر در قانون تعزیرات

مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی چیست؟

شرب خمر که در بخش حدود قانون مجازات اسلامی آمده است یک جرم حدی می‌باشد. که مجازات آن نیز ۸۰ ضربه شلاق است اما در بخش قانون تعزیرات کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی جرایم مرتبط با شرب خمر آمده است که همگی از موارد تعزیری محسوب می‌شوند. جرایمی مانند حمل و نگهداری و یا خرید یا فروش مشروبات الکلی از موارد تعزیری محسوب می‌شود. قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب دهه ۸۰ یعنی سال ۱۳۸۷  می باشد. به دلیل اینکه مجازات شرب خمر از جمله جرایم حدی محسوب می‌شود که هیچ عنوان دادگاه و قاضی محکمه نمی‌تواند مجازات آن را تخفیف دهد و یا آن را تبدیل نماید و همچنین این مجازات نیز تحت هیچ شرایطی قابل تعویق و یا  تعلیق نمی باشد.

مجازات شرب خمر در اماکن و معابر

مجازات شرب خمر در اماکن و معابر در کتاب پنجم تعزیرات قانون مجازات اسلامی و در ماده ۷۰۱ آن جرم انگاری شده است اگر شرب خم در اماکن و معابر به صورت علنی صورت بگیرد علاوه بر ۸۰ ضربه شلاق حدی حبس تعزیری نیز که حداکثر ۶ ماه می‌باشد اعمال می‌شود. در مورد فرد غیر مسلمان از اقلیت‌های دینی می‌باشد و یا هیچ دینی ندارد نیز همین قاعده جاری و ساری می‌باشد و شخص غیر مسلمان نیز اعم از اینکه یهودی مسیحی یا زرتشتی و یا سایر ادیان باشد نیز همین قاعده اجرا می‌شود. چنین انجام دادن اعمالی که عفت عمومی را جریحه‌دار می‌کند نیز جرم بوده و تا ۷۴ ضربه شلاق دارد و همچنین حبس تعزیری نیز دارد. 

بیشتر بخوانید: نفقه زن چقدر است(+قانون جدید❤️)

در ادامه مقاله مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی چیست؟ باید گفت در برخی از موارد که با وسیله نقلیه مشروبات الکلی حمل می‌شود امکان توقیف وسیله نقلیه و ضبط آن وجود دارد. همچنین اگر مامور نیروی انتظامی و ضابطین دادگستری حکمی جداگانه از مراجع قضایی و انتظامی مبنی بر تفتیش خودرو را داشته باشند می‌توانند اقدام به تفتیش نموده.

مجازات شرب خمر برای بار اول

مجازات شرب خمر برای بار اول در صورت اثبات ۸۰ ضربه شلاق حدی می‌باشد. و به دلیل اینکه شرب خمر از حدود شرعی است و حق الله است مجازات به هیچ عنوان قابل تخفیف یا تبدیل یا تعلیق نمی‌باشد. همچنین قاضی نمی‌تواند حکم پرداخت جزای نقدی به جای شلاق بدهد. 

مجازات شرب خمر برای بار دوم

مجازات شرب خمر برای بار دوم نیز ۸۰ ضربه شلاق است البته به شرطی که شرب خمر در دادگاه با شهادت دو مرد و یا اقرار شرب کننده ثابت شود. در مرتبه سوم نیز مجازات شرب خمر مانند بار اول ۸۰ ضربه شلاق حدی می باشد. و در این خصوص فرقی میان حالت اول و دوم و سوم ندارد و در هر سه مورد ۸۰مجازات  ضربه شلاق می باشد.

مجازات شرب خمر برای بار چهارم

مجازات شرب خمر برای بار چهارم اعدام می‌باشد. همانگونه که بارها قبلاً اشاره کردیم در مرتبه اول تا سوم شخصی که شرب خم کرده است فقط ۸۰ ضربه شلاق می‌خورد و اگر این شخص هر سه بار بر وی از طریق اجرای احکام دادگستری حد اجرا شود حد وی در مرحله چهارم اعدام است . پس قطعاً مجازات رتبه چهارم سنگین‌تر از مجازات مرحله اول تا سوم است را مجازات اعدام از مجازات‌های سالب حیات محسوب می‌شود.

مجازات شرب خمر در قانون جدید

مجازات شرب خمر در قانون جدید ۸۰ ضربه شلاق می‌باشد همچنین در قانون تعزیرات نیز ۲ تا ۶ ماه حبس در نظر گرفته شده است. در مرتبه دوم و سوم شرب خمر نیست مجازات شرب خم ۸۰ ضربه شلاق است. اما حد شرب خمر کننده در مرتبه چهارم اعدام می‌باشد تمام موارد بالا با اقرار طرف شهادت شهود قابل اثبات می‌باشد.

اقلیت‌های دینی و شرب خمر

مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ۱۳ آن اقلیت‌های دینی مانند یهودیان کلیمیان و زرتشتیان و سایر مذاهب نیز مثل حنبلی  زیدی و غیره  می‌توانند در کنار مسلمانان زندگی کنند و در احوال شخصیه مثل ارث طلاق وصیت و شریعت دینی خود مستقل از مسلمانان و دین رسمی ایران عمل نماید. در شریعت مسیحیان خوردن شراب امری حلال بوده پس اگر شخص مسیحی اقدام به شربتم نماید مرتکب جرمی نشده است و همچنین اگر شخصی شیشه شراب یک مسیحی را بشکند مرتکب جرم اتلاف و تخریب شده است.

در ادامه مقاله مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی چیست؟ باید گفت اگر شخصی شیشه شراب یک مسیحی را برباید سارق محسوب می‌شود و مجازات می‌شود. پس اگر در شریعت قلیت‌های دینی خوردن مسکرات و شراب جرم نباشد به هیچ عنوان نمی‌توان آنها را محکوم کرد. البته در کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات آمده است که اگر شخص غیر مسلمان تجاهر به مصرف نوشیدن‌های الکلی بکند مرتکب جرم شده است و همچنین اگر شخص غیر مسلمان به صورت علنی مسکرات مصرف نماید مرتکب جرم شده است.

پس اگر شخص غیر مسلمان که مطابق شریعت خود اجازه نوشیدن مسکرات الکلی را دارد شرب خمر کند نباید او را مجازات کنیم و فقط در صورت تظاهر به خوردن آن مطابق ماده ۲۶۶  قانون مجازات اسلامی مجازات می‌شود .در یک مورد دیگر نیز اگر شخص غیر مسلمان در معابر و اماکن عمومی بعد از خوردن مشروبات الکلی حاضر شود به مجازات شرب خمر محکوم می‌شود.

مجازات شرب خمر زیر 18 سال

مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی چیست؟

مجازات شرب خمر زیر ۱۸ سال تنها در صورتی اعمال می‌شود که شخص شرب کننده از ماهیت عمل خود و زشتی و حرام بودن آن اطلاع پیدا کند و در این خصوص خوب را از بد تشخیص دهد در این خصوص حتماً از کارشناس رسمی دادگستری در این حوزه و حوزه مربوط به موارد دینی استعلام می‌شود و نظر او پیوست به پرونده می‌گردد. همچنین خود قاضی نیز این موضوع را بررسی می‌کند و در حکم خود به آن اشاره و استناد می‌کند در صورتی که طبق نظر قاضی و همچنین کارشناس رسمی شخص  زیر ۱۸ سال نسبت به زشتی و حرام بودن عمل اطلاع داشته حد ۸۰ ضربه شلاق او اعمال می‌شود در غیر این صورت مجازات بر او اعمال نمی‌شود و به جای آن اقدامات تامینی و تربیتی اعمال می‌شود.

مجازات شخص مسلمان ( خوردن مشروبات الکلی)

در فقه اسلام اعم از فقه شیعه و یا فقه اهل تسنن مجازات مصرف مسکرات و شرب خمر ۸۰ ضربه شلاق حدی است و راه‌های اثبات کردن این شرب خمر نیز از طریق اقرار فرد مست در محکمه نزد قاضی یا شهادت دو نفر می‌باشد .همچنین دو شخص عادل نیز می‌توانند به شرب خمر توسط شخص شهادت بدهند. که در این صورت با جمع شرایط شخص شرب کننده به ۸۰ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

مجازات شرب خمر

در ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی انواع مواد مست کننده نام برده شده‌اند و همچنین چگونگی مصرف آنان نیز ذکر شده است مواردی از قبیل تدخین و همچنین تزریق و یا نوشیدن آن جرم محسوب می شود چه اینکه میزان مصرف آن کم و یا زیاد باشد و چه  آن مورد جامد و یا مایع باشد حتی اگر مخلوط نیز باشد اعم از اینکه مست کننده باشد یا نباشد مثل خوردن مقدار کمی آبجو باز هم جرم محسوب می‌شود. به طور کلی مصرف مسکرات ۸۰ ضربه شلاق در پی دارد.

در دادگاه شرب خمر چه بگوییم؟

در دادگاه شرب خمر  شما باید شرب خمر خود را انکار کنید تا به هیچ عنوان به آن اقرار نکنید مهم نیست که در چه وضعیت و در چه مرحله قرار دارید. اگر هنوز حکم قطعی در مورد شما صادر نشده است و شما محکوم به شرب خمر نشده‌اید موضوع را انکار کنید . همچنین شما می‌توانید توبه کنید.

خلاصه مطلب

در مقاله مجازات شرب خمر خوردن مشروب الکلی به طور کامل به مجازات شرب خمر که ۸۰ ضربه شلاق می‌باشد و همچنین موارد مرتبط آن پرداختیم و آنها را توضیح دادیم همچنین به مجازات‌های شرب خمر در مرتبه اول و دوم و سوم و مرتبه چهارم پرداختیم در مورد موارد تخفیف  و موارد مرتبط تعزیری با جرم شرب خمر پرداختیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و تماس فوری با وکیل