شکایت از وکیل چگونه است؟(+نکات مهم❤️)

5/5 - (1 امتیاز)

در مقاله شکایت از وکیل چگونه است از سیر تا پیاز در خصوص نحوه شکایت کردن از وکیل دادگستری و تشریفاتی که در این خصوص باید رعایت کنید صحبت خواهیم کرد. اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید مقاله را دنبال کنید. که ما می‌دانیم که وکلا به عنوان افرادی در جامعه هستند که قوانین را مو به مو می‌دانند و از آنها توقع می‌روند که مجری خوبی برای قانون باشند. اما گاهی برخی از آنها قانون را زیر پا گذاشته حقی را پایمال می‌کنند. اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که فکر می‌کنید حقتان را یک وکیل دادگستری زیر پا گذاشته است با ما همراه باشید تا نحوه شکایت از وکیل را به شما بگوییم.

مطابق قانون مدنی یکی از عقودی که قانونگذار شرایط و احکام آن را به طور مفصل بیان نموده است عقد وکالت می‌باشد. در عقد وکالت شخص موکل به شخص وکیل نیابت می‌دهد تا کاری را برای او انجام دهد و او را نماینده قراردادی خود می‌کند. به طور مثال اگر مال شما مورد سرقت قرار گرفت شما برای طرح دعوا میتوانید از یک وکیل دادگستری استفاده کنید. و به او نیابت در طرح دعوا بدهید قطعاً این وکیل است که قوانین کشور را به خوبی می‌داند و در راه احقاق حق شما به شما کمک می‌کند.

برای یک جلسه مشاوره رایگان با شماره 09127014229 تماس بگیرید.

یکی از مسئولیت‌هایی که یک وکیل دادگستری بر عهده دارد این است که نسبت به شما مانند یک شخص امین امانت‌دار رفتار نماید و در راه وکالت مصلحت شما را رعایت نماید. اگر وکیل به هر علت به شما خسارتی وارد کرد و مصلحت شما را رعایت نکرد ما در وهله اول می‌بایست به کانون وکلای صادر کننده پروانه وکیل مراجعه نموده با پر کردن فرم‌های مربوطه علیه ایشان شکایت  کنید و تخلف انتظامی او را ثبت کنید.

شکایت از وکیل چگونه است

معمولاً در هر استان کانون وکلا وجود دارد که مسئول صدور پروانه در خصوص وکلای آن حوزه می‌باشد.همچنین رسیدگی به تخلفات وکلا نیز بر عهده همان سازمان یعنی کانون وکلای همان استان می‌باشد. به طور مثال در شیراز که شهرستان مرکز استان فارس می‌باشد کانون وکلای فارس و کهکیلویه و بویر احمد وجود دارد که این نهاد مسئول صدور پروانه کلای همان حوزه یعنی حوزه فارس و کهکیلویه بویراحمد می‌باشد.

در ادامه مقاله شکایت از وکیل چگونه است باید گفت: در معیت همین کانون وکلا  کانون وکلای سایر استان‌ها دادگاه انتظامی وکلا و دادسرای انتظامی وجود دارد. که شما می‌بایست ابتدا برای طرح شکایت به آن کانون مراجعه کرده و بعد از پر کردن فرم‌های مربوطه به دادسرای آن کانون مراجعه نمایید .بعد از اینکه به دادسرا مراجعه کردید به تشخیص دادستان انتظامی آن کانون دعوای شما موجه و یا غیر موجه  تشخیص داده می‌شود. اگر دعوای شما موجه تشخیص داده شود برای ادامه شکایت شما را ارشاد خواهند کرد و روند رسیدگی به دعوای شما ادامه پیدا خواهد کرد. 

تنها مواردی در صلاحیت دادسرای انتظامی کانون وکلا و دادگاه انتظامی وکلا می‌باشد که در راستای شغل وکالت و تخلفات شغلی او باشد پس بنابراین اگر وکیلی یک جرم عمومی مثل ضرب و جرح و یا قتل و سایر جرایم نامربوط را انجام دهد و یا یک دعوای عمومی مثل طلاق داشته باشد به دعوای او مانند سایر دعاوی در دادگاه‌های دادگستری رسیدگی خواهد شد و در صلاحیت کانون وکلا و دادسرای مربوطه نیست.

مراحل شکایت از وکیل

همانطور که گفتیم اگر وکیلی حین انجام وظیفه تخلفی مرتبط با شغل خود انجام دهد و از این بابت به شخص موکل ضرر  وارد شود موکل محترم می‌تواند از وکیل مربوطه در کانون وکلای مربوطه که پروانه وکیل را صادر کرده از شکایت کند.در این صورت مهمترین کاری که موکل می‌تواند انجام دهد این است که تمام دلایل و مدارک خود را مستنداً جمع کند و یک مرتبه از بیرون به پرونده نگاه کند که ببیند آیا شکایت وی موجه است یا خیر  می‌تواند بعداً آن را اثبات کند یا نه.

  شکایت از وکیل چگونه است

اگر موکل توانسته باشد دلایل ذیحقی خود را که نشانگر تخلف وکیل است کامل و مستند و موجه جمع آوری کرده باشد در مرحله بعد باید به کانون وکلای دادگستری استان مربوطه که پروانه وکیل را صادر کرده است مراجعه نماید. در اینجا شخص موکل باید تحقیق کند که وکیل وی در چه کانونی اشتغال دارد و پروانه وی توسط چه کانونی صادر گردیده است.البته در این خصوص می‌تواند با سرچ کردن در اینترنت و جستجوی نام وکیل نام او را و کانون مربوطه او را و همچنین مدت زمان اعتبار پروانه او را پیدا نماید.

بعد از اینکه کانون وکلای مربوطه را پیدا نمود باید به طور مستقیم و حضوری به آن کانون مراجعه نماید و در آنجا شکایتنامه خود را تنظیم کند و بعد از اینکه آن را ثبت کرد پرونده به دادسرای انتظامی کانون وکلا ارجاع داده خواهد شد و معمولاً بعد از حدود ۲۰ روز و یا کمتر و یا بیشتر بسته به حجم پرونده‌ها پرونده  رسیدگی خواهد شد و النهایه در دادسرا ممکن است قرار منع تعقیب و یا صدور کیفرخواست برای ارجاع تخلف به دادگاه صادر گردد. اگر دادسرای احراز کند که وکیل تخلفی نکرده است منع تعقیب او را صادر خواهد کرد. اما اگر دادسرا و دادستان انتظامی و دادیار یا بازپرس مربوطه تعیین نمایند که تخلف صورت گرفته است و ادله و مستندات موکل را احراز تخلف کافی می‌باشد کیفرخواست وکیل را صادر کرده وکیل را به دادگاه برای صدور حکم محکومیت ارجاع خواهند داد .

در ادامه مقاله شکایت از وکیل چگونه است باید گفت : این شکایت موکل میتواند در کانون وکلای صادر کننده پروانه وکیل هم به صورت کتبی و هم به صورت شفاهی باشد اگر شکایت به صورت شفاهی باشد شکایت صورتجلسه خواهد شد و به امضای شخص شاکی خواهد رسید در صورت کتبی بودن نیز شخص شاکی مکلف است خود شخصاً شکایت را نوشته و در پایان آن را امضا کند. 

افراد دیگری نیز میتوانند در صورتی که تخلفی از وکیل کشف کنند به دادسرای کانون اعلام نمایند این اشخاص به ترتیب عبارتند از:

  1. رئیس کانون وکلا، 
  2. رئیس شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان،
  3.  رئیس شعبه اول دادگاه تجدید نظر 
  4.  دادستان

و در نهایت همانطور که اشاره کردیم چه شخص شاکی در دادسرای انتظامی از وکیل شکایت کند و چه اشخاصی که نام بردیم از وکیل شکایت کند اتهامات وکیل توسط دادسرا رسیدگی خواهد شد و در صورتی که تخلف او محرز شود بازپرس یا دادیار با تایید دادستان که درخواست او را صادر می‌ینمایند. 

مهلت شکایت از وکیل

شکایت از وکیل چگونه است

مهلت شکایت از وکیل و مرور زمان مربوطه آن دو سال از وقوع تخلف میباشد  و اگر شما به عنوان شاکی از شخص وکیل شکایت دارید باید نهایتاً ظرف دو سال از وقوع تخلف از وی در دادسرای انتظامی کانون وکلا شکایت کنید. در غیر این صورت شکایت شما رسیدگی نخواهد شد.

شکایت از وکیل کلاهبردار

جهت شکایت از وکیل کلاهبردار باید به دادسرای انتظامی کانون وکلا مراجعه نمایید. در این صورت شما ابتدا به کانون وکلای دادگستری وکیلتان که برای او پروانه صادر کرده است مراجعه کرده و از وکیل کلاهبردار شکایت میکنید.

سامانه شکایت از وکیل

شما به عنوان موکل  که از وکیل شاکی هستید میتوانید از طریق سامانه شکایت از وکیل به ادرس www.adliran.ir که همان سایت عدل ایران است اقدام کرده و پس از ثبت نام و ورود به سامانه به عنوان شاکی علیه وکیل شکایت طرح کنید و مشخصات وکیل یاد شده را در سامانه بارگذاری کنید و از او شکایت کنید. به طور کلی برای شکایت از وکیل سامانه خاصی به جز سامانه عدل ایران وجود ندارد.

فرم شکایت از وکیل

فرم شکایت از وکیل فرمیست که باید در آن شکایت شاکی به عنوان شخص متضرر در آن درج شود. معمولا شما برای شکایت بعد از مراجعه به کانون وکلای دادگستری مربوطه که پروانه وکیل را صادر کرده است یا با مراجعه به دادسرای انتظامی کانون وکلا ین فرم در اختیارتان قرار می‌گیرد که باید آن را پر کنید. پس در اینترنت به دنبال آن نگردید.

شکایت وکیل از موکل

شکایت از وکیل چگونه است

البته گاهاً وکیل از موکل خود شکایت می‌کند که در این صورت دیگر کانون وکلا  دادگاه و دادسرای انتظامی وکلا صالح رسیدگی نیست و شخص وکیل می‌بایست در دادگاه‌های عمومی علیه شخص موکل شکوایه یا دادخواست حقوقی بدهد. پس اگر شما به عنوان یک وکیل قصد دارید علیه موکل خودتان طرح دعوا کنید باید بدانید که کانون وکلا صالح به رسیدگی در این خصوص نیست.

شکایت از وکیل مرکز وکلا 

برای شکایت از وکیل مرکز وکلا باید به سامانه شکایت از وکیل ماده ۱۸۷ مراجعه نمایید.در این سامانه به طور کامل نحوه ثبت شکایت و همچنین پیگیری را توضیح داده است.شما می‌توانید به صورت آنلاین شکایت خود را در سامانه ثبت کنید. کارشناسان مربوطه شکایت شما از وکیل مرکز وکلا را بررسی کرده و در صورت لزوم با شما تماس گرفته و شما دعوت خواهید شد تا اظهارات شما شنیده شود. پس حتماً از این سامانه استفاده نمایید. البته همانطور که می‌دانید اگر وکیل شما پروانه خود را از مرکز وکلای قوه قضاییه دریافت نکرده باشد قطعاً وکیل ماده ۱۸۷ نیست و وکیل کانون وکلای دادگستری است که در اول مقاله در خصوص شکایت از این وکیل نیز توضیحات کامل ارائه شد.

شماره تلفن شکایت از وکیل

شماره تماس شکایت از وکیل در سایت کانون وکلای مربوطه وکیل وجود دارد. همچنین اگر وکیل شما از جمله وکلای مرکز وکلای قوه قضاییه است از شماره‌های زیر استفاده کنید. شماره تماس شکایت از وکیل: بازرسی و امور استان‌ها 23055112 (021) و حفاظت و اطلاعات 23055414 (021) .

 دلایل شکایت از وکیل 

دلایل شکایت از وکیل عبارتند از:

    •       انجام وکالت بدون تمدید پروانه
    •       تجاهر به مسکر و مواد مخدره و مراوده در اماکن فساد
    •       عدم حضور در جلسات دادگاه بدون عذر موجه
    •       عدم قبول مراسلات کانون و امتناع از دادن رسید در قبال آنها
    •       عدم ارائه رسید در قبال وجوه و اموال و اسناد دریافتی از موکل
    •       عدم رعایت تقدم در جلسات محاکمه ای که همزمان هستند یا عدم رعایت تقدم محاکمات کیفری
    •       وکالت در محلی که وکیل در زمان اشتغال به خدمت قضایی در آنجا شاغل بوده برای بار اول
    •       تمرکز فعالیت وکالتی و یا تاسیس دفتر وکالت در غیر از محل مجاز برای بار اول 
    •       عدم ارائه رسید در قبال وجوه و اموال و اسناد دریافتی ازموکل
    •       تجاهر به مسکر و مواد مخدره و مراوده در اماکن فساد
    •       انجام وکالت بدون تمدید پروانه
    •       عدم حضور در جلسات دادگاه بدون عذر موجه
    •       اشتغال به شغل وکالت و مداومت در انجام آن
    •       معرفی خود با درجه بالاتر
    •       تحصیل وکالت با توسل به وسایل فریبنده
    •       تحصیل وجه یا مال یا سند دیگری زائد بر حق الوکاله قراردادی، یا تعرفه ای( در مواردیکه قراردادی در بین نیست)

شکایت از وکیل چگونه است

  •       عدم اطلاع استعفا به دادگاه و موکل یا استعفا در زمانی که موکل مجال کافی برای معرفی وکیل جدید ندارد
  •       قبول وکالت در دعاوی که وکیل قبلا با سمت قضایی یا داوری در آن دخالت داشته است
  •       قبول وکالت علیه ارگانهای دولتی  که  وکیل سنت وکالت یا مشاوره آن اداره را دارد
  •       استعفاء از وکالت و قبول مجدد آن  یا اعمال مشابه به منظور اطاله دادرسی
  •       اظهارات غیر محترمانه نسبت به محاکم و مقامات رسمی و همکاران و اصحاب دعوی و سایر اشخاص
  •       عدم آگاه نمودن موکل به منظور پرداخت هزینه های پرونده که موجب تضییع حق موکل گردد
  •       وکالت در محلی که وکیل در زمان اشتغال به خدمت قضایی در آنجا شاغل بوده برای بار دوم
  •       تقدیم عرضحالی که از حیث تمبر ناقص است
  •       تمرکز فعالیت وکالتی و یا تاسیس دفتر وکالت در غیر از محل مجاز برای بار دوم
  •       قبول وکالت بصورت تصنعی (در ظاهر بنام دیگری در باطن برای خود)
  •       افشاء اسرار موکل
  •       تخلف از قسم
  •       عدم تحویل یک نسخه از وکالتنامه به موکل برای باراول
  •       وکالت در محلی که وکیل در زمان اشتغال به خدمت قضایی در آنجا شاغل بوده برای بار سوم
  •       عدم تحویل پروانه به کانون بعد از اعلام کانون مبنی بر تعلیق پروانه
  •       شرکت در مدعی به
  •       انتقال قرارداد حق الوکاله به دیگری
  •       تمرکز فعالیت وکالتی و یا تاسیس دفتر وکالت در غیر از محل مجاز برای بار سوم
  •       مواضعه و تبانی با طرف دعوی و خیانت به موکل
  •       قبول وکالت علیه موکل سابق در همان موضوعی که وکالت آنرا بعهده داشته است
  •       تحصیل پروانه وکالت بدون داشتن شرایط مقرره و یا فاقد شرایط مذکور شدن
  •       اثبات خلاف عذری که وکیل برای عدم حضور در دادگاه یا دادسرا یا دادگاه انتظامی اظهار نموده
  •       عدم تحویل یک نسخه از وکالتنامه به موکل برای بار دوم
  •       وکالت در محلی که وکیل در زمان اشتغال به خدمت قضایی در آنجا شاغل بوده برای بار چهارم
  •       عدم تحویل پروانه به کانون پس از اعلام کانون مبنی بر تعلیق پروانه
  •       شرکت در مدعی به
  •       انتقال قراردادحق الوکاله به دیگری
خلاصه مطلب

در مقاله شکایت از وکیل چگونه است به نحوه شکایت از وکیل چه وکلای قانون وکلا و چه وکلای مرکز وکلای قوه قضاییه پرداختیم و مرجع صالح شکایت از آنها را بررسی کرده سامانه و شماره تماس‌های آنها را برایتان ذکر کردیم و همچنین روند رسیدگی را توضیح دادیم و بیان کردیم چه شخص یا اشخاصی می‌توانند علیه وکیل شکایت انتظامی مطرح کنند تفاوت‌های بین تخلف و جرم را بررسی کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و تماس فوری با وکیل