بعد از حکم اجراییه مهریه چه باید کرد؟❤️(قانون جدید)
در مقاله بعد از حکم اجراییه مهریه چه باید کرد؟ در خصوص رویدادها و اتفاقات بعد از به اجرا گذاشتن مهریه صحبت خواهیم کرد. مقاله به صورت کامل و تفضیلی موضوع را بررسی کرده و نکات و موارد مربوط به آن را برایتان بازگو میکنیم. میتواند از طریق مراجع مانند اداری ثبت که یک مرجع شبه قضایی است و یا دادگاههای دادگستری مهریه خود را به اجرا بگذارد و و آن را مطالبه نماید. زن بعد از طی تشریفاتی مطابق آیین نامه مفاد رسمی لازم الاجرا و آیین دادرسی مدنی است میتواند دستوری مبنی بر توقیف اموال زوج بگیرد. که این دستور یک دستور اجرایی است که از مرجع قانونی صادر شده است و زن میتواند به طور قانونی مهریه خود را از طریق آن اموال مطالبه نماید.
برای یک جلسه مشاوره رایگان با شماره 09127014229 تماس بگیرید.
اگر زن بخواهد از طریق دادگاه اقدام به مطالبه مهریه کند یا از طریق اجرای ثبت هر یک از این موارد احکام و شرایط خاص خود را دارد حسب مورد متفاوت میباشد. در ادامه مقاله به صورت کامل آنها را بررسی میکنیم.
اجراییه مهریه
اجراییه مهریه در واقع برگه ای قانونی است که بیانگر مجوز توقیف اموال معقول و غیرمنقول زوج است و شخص طلبکار یا همان زوجه با این برگه اجراییه که متضمن دستور توقیف اموال زوج به صورت قانونی است میتوانم اقدام به ادامه عملیات اجرایی نماید. و طلب خود را از اموال زوج تامین نماید. و اقدام به فروش و وصول طلب خود از آن اموال کند.
در برخی از موارد اتفاق میافتد که مرد بدون اینکه اقدامی از ناحیه زن در خصوص مطالبه مهریه صورت بگیرد مهریه زن را به او پرداخت کرده و در این صورت دیگر اقدام خاصی در خصوص شکایت مهریه از ناحیه زن لازم نیست. در واقع زن زمانی باید در خصوص مطالبه مهریه از مرد شکایت کند که مرد به هیچ عنوان راضی به پرداخت مهریه به زن نباشد که در این صورت زن باید از طریق قوه قهریه و دادگاه و بالاجبار چهره خود را مطالبه کند. اما در صورتی که مرد با اختیار خود این مهریه را تادیه کند. نیاز به اجبار نیست. و زن لازم نیست به اجرای ثبت و یا دادگاه جهت مطالبه رجوع کند.در ادامه به این موضوع مهم میپردازیم که بعد از صدور اجرایی باید چه اقداماتی انجام شود . آییننامهها و بخشنامهها و مواد قانونی مربوطه را گذاشته و در مورد آنها بحث میکنیم.
در ادامه مقاله بعد از حکم اجراییه مهریه چه باید کرد؟ باید گفت: به مجرد وقوع عقد ازدواج بین زن و مرد مقدار مهریهای که در سند نکاحی ذکر میشود طلبی است که بر ذمه مرد ستوار میشود و به عنوان حق قانونی و قابل مطالبه زن ار میگیرد و زن هر زمان که بخواهد میتواند آن را از مرد مطالبه کند. گاهی این مطالبه مهریه به صورت توافقی صورت میگیرد و مرد بدون اینکه زن بخواهد بر جای طرح دعوا کند مهریه را به زن پرداخت میکند که موردی بسیار نادر است. اما در حالت عادی که مرد حاضر به پرداخت مهریه نیست به دلیل آنکه سند ازدواج یک سند رسمی لازم الاجرا میباشد. میتواند آن را از طریق اجرای ثبت مطالبه نماید. و یا آن را از طریق دادگاههای عمومی و دادگاههای دادگستری مطالبه کند. در همین راستا مرد مکلف است میزان مهریه مندرج در سند ازدواج را تمام و کمال بپردازد.
بعد از حکم اجراییه مهریه چه باید کرد
بعد از حکم اجرایه مهریه مطابق آیین نامه مفاد رسمی لازم الاجرا و قانون اجرای احکام مدنی شخص بدهکار که همان زوج میباشد .باید ظرف ۱۰ روز از صدور اجرایی تمام بدهی زن را پرداخت نماید وگرنه اگر مالی از مرد کشف شود مال از طریق مزایده به فروش میرسد و به زن تسلیم میشود.
در ادامه مقاله بعد از حکم اجراییه مهریه چه باید کرد؟ باید گفت: زن جهت مطالبه مهریه خود میباید مطابق سند رسمی لازم الاجرای مهریه به دفترخانهای که عقد ازدواج در آن شکل گرفته است مراجعه نماید و سردفتر آن دفتر درخواست نماید که اجراییه را صادر نماید و درخواست کتبی صدور اجراییه را ز آن دفترخانه بکند.
همچنین از جمله اقدامات دیگری که زن میتواند در این راستا و در این خصوص انجام دهد این است که مدارک مربوطه را به دفتر اسناد رسمی نزدیکترین محل اقامت خود برده و بعد از احراز موارد مربوطه دستوری مبنی بر ممنوع الخروجی زوج را صادر کند و جلوی خروج احتمالی بدهکار یا همان مرد را از کشور بگیرد. زیرا در حالتی که مرد که بدهکار مالی است از کشور خارج شود. احتمال تضییع حقوق زن خصوص مطالبه مهریه وجود دارد.به محض درخواست ممنوع الخروجی آن مرجع پیگیریهای حقوقی و همکاریهای لازم با مراجع مختلف قضایی درخواست ممنوع الخروجه زوج را تایید میکند. این ممنوع الخروجی تا زمانی ادامه دارد که تمام حقوق مالی از جمله مهریه زن را پرداخت کند. یا رضایت زن را اخذ نماید . البته در خصوص بعضی از سفرهای درمانی و زیارتی بعد از تودیع وثیقه میتواند از کشور خارج شود.
صدور اجراییه مهریه چقدر زمان میبرد
صدور اجراییه مهریه زمان ثابت و مشخصی ندارد و از زمان درخواست صدور اجراییه تا زمانی که اجرایی صادر میشود ممکن است زمانهای متغیری طی شود. اما بعد از اینکه زن از طریق اجرای ثبت درخواست صدور اجراییه میکنند. معمولاً سر دفتر مکلف است ظرف ۲۴ ساعت آن را به اداره ثبت فرستاده و اجرایی را صادر کند. ما اگر زن در دادگاههای دادگستری این اقدام را انجام دهد روند کمی زمان بر است و اگر طرفین حق تعویض نظرخواهی خود را اسقاط نکرده باشند و در این خصوص تجدید نظرخواهی کنند معمولاً روندی سه ماهه دارد.
اما بعد از اینکه اجرایی صادر شد ظهر مکلف از ظرف ۱۰ روز اموال خود را به قسمت اجرایی آن مرجع ابراز نماید. در غیر این صورت اموال به صورت علی راس کشف میشود و مرد مرتکب جرم شده است. همچنین شخص ثالث نیز میتواند به جای مرد مال معرفی کند. اگر مرد این موارد را انجام ندهد مرجع قضایی با توسل به قوه قهریه و بالاجبار اموال او را توقیف میکند به زن تسلیم مینماید تا طی مزایدهای اموال به فروش برسد و بدهی مرد پرداخت شود .
در برخی از موارد ممکن است زوج بال و اموالی در دسترس خود نداشته باشد و یا در دسترس داشته باشد اما نتواند به هر دلیل آن را تسلیم کند و مرجع قضایی نیز نتواند آن مال را توقیف و به زوجه تسلیم نماید. در این صورت در هر دو مورد در حکم نداشتن مال است شخص میباید دادخواست اعسار ارائه نماید اعصار حالت شخصی است که مال نداشته یا مال داشته ولی دسترسی به آن مال ندارد. همچنین خود زوجه نیز میتواند اگر اموالی از زوج کشف کرد به قسمت اجرا معرفی نماید تا قسمت اجرا آنها را توقیف نماید. خود قسمت اجرا نیز با استعلاماتی که از ادارات دولتی و سایر ارگانها میگیرد سعی در شناسایی و توقیف اموال زوج میکند تا اگر اموالی از او کشف کرد به همان منوال قبل که خدمتتان عرض کردم عمل نماید.
حالتی را در نظر بگیرید که زوج یک وسیله نقلیه موتوری مانند ماشین یا موتور سیکلت دارد که در این صورت قسمت اجرا میباید از پلیس راهور استعلام کند. همچنین ممکن است زوج در حساب بانکی خود مقداری ارز دولتی و یا وجه رایج کشور را داشته باشد. در این خصوص آن قسمت اجرا از بانک مرکزی یا بانکهای مربوطه دیگر استعلام مینماید تا آن مبالغ را شناسایی و توقیف نماید.به طور خلاصه مرجع قضایی بیشترین همکاری را با زوجه در خصوص شناسایی اموال زوج مینماید.
بعد از اینکه مال یا اموالی از زوج کشف شود معمولا قسمت اجرا آنها را از طریق محلی که شهرداری مشخص کرده است مطابق آیین نامه مفاد رسمی لازم الاجرا و طرز شکایت از عملیات اجرایی به فروش میرساند و وجه حاصل از آن را به زن تسلیم مینماید تا در خصوص مهریه احتساب شود.
ابلاغیه اجراییه مهریه
ابلاغیه اجرای مهریه یک اطلاع رسانی و در واقع همان پیامکی است که بعد از درخواست صدور اجراییه مهریه و تشکیل پرونده و مقارن با توقیف اموال بدهکار به او ابلاغ میشود. این ابلاغ همچنین در سامانه ثنا قوه قضاییه نیز که مربوط به ابلاغ است که در خصوص دعاوی مختلف از دادگاههای دادگستری ابلاغ میشود نیز ابلاغ میشود و حاوی مشخصات طرفین و برگ اجراییه و دستوراتی است که در خصوص پرداخت آن به زوج داده شده است.
در واقع هر مرجعی که اجرایی را صادر کند هم از اینکه دادگاههای دادگستری باشد و یا اجرای ثبت باشد اجراییه مهریه و همچنین توقیف اموال زوج باید به طرفین ابلاغ شود و مرجع توقیف کننده اعم از اینکه دادگاه یا اجرای ثبت باشد مکلف است که قبل از توقیف اموال روند اجرایی را برای طرفین از جمله بدهکار ارسال کرده و او را از روند توقیف مطلع سازد. شما میتوانید از طریق سامانه عدل ایران از طریق قسمت ثنا از جزئیات ابلاغیه مطلع شوید. البته مقارن با این ابلاغیه پیامکی نیز برای شما ارسال خواهد شد.
در صورتی که شما حساب الکترونیک ثنا در خصوص ابلاغیه رای میبایست با رجوع به یکی از کافی نتهای سطح کشور حساب کاربری خود را ایجاد نمایید. و یا همچنین خودتان اقدام ساخت حساب کاربری نمایید. حساب کاربری دارید اما رمز خود را فراموش کردهاید میتوانید از طریق بازیابی رمز عبور حساب کاربری خود را بازیابی کنید در این خصوص پیامکی مبنی بر بازنشانی گذرواژه برای شما ارسال خواهد شد.
اعتراض به اجراییه مهریه
اعتراض به اجرای مهریه به حالتی گفته میشود که شما اصل صدور اجراییه را به ضرر خود میدانید و به صدور آن اعتراض دارید و قصد دارید که آن را ابطال نمایید مرجع درخواست صدور ابطال اجراییه نیز دادگاه عمومی محلی است که درخواست اجرا را صادر کرده است و شما میبایست به آن مرجع یک درخواست ارسال کنید و آن را ابطال کنید. درخواست میتواند در یک برگ معمولی باشد و یا همچنین در یک دادخواست و یا حتی شفاهی باشد.
فرض کنید که همسر شما از اداره ثبت تبریز علیه شما درخواست صدور اجرایی مهریه نموده است اما شما اعتقاد دارید که قبلاً مهریه او را پرداخت کردید و این اجرایی ناحق صادر شده است در این صورت شما باید در دادگاه عمومی تبریز درخواست صدور ابطال اجراییه را بدهید در این صورت دادگاه عمومی تبریز بعد از رسیدگی به موضوع اگر آن را موجه بداند آن را ارسال خواهد کرد.
اگر اجراییه را دادگاه عمومی صادر کرده باشد شما باید برای ابطال اجراییه از طرق شکایت از آرا یعنی واخواهی تجدید نظرخواهی فرجام خواهی اعاده دادرسی و سایر موارد استفاده کنید و مثل اداره ثبت که یک مرجع شبه قضایی است نمیتوانید از دادگاه عمومی درخواست ابطال اجراییه را بخواهید.
پیامک اجراییه مهریه
پیامک اجرای مهریه در واقع همان پیامکی است که بعد از تشکیل پرونده اجرایی و بعد از شکایت زوجه در خصوص مهریه برای زوج و یا خود زوجه ارسال خواهد شد. این پیامک معمولاً دارای شماره لگالیزه شده همچنین تمام جزئیات مربوط به شکایت میباشد همچنین گاهی نیز اقدامات انجام شده تا ان لحظه اقداماتی که ممکن است در آینده رخ دهد میباشد.
همچنین ممکن است پیامک از طرف بانک شما نیز برای شما ارسال شود که دستوری مبنی بر توقیف حساب بانکی شما باشد. همچنین در سامانه ثنا نیز ممکن است برای شما ابلاغیهای ارسال شود که بعد از ورود به سامانه میتوانید جزئیات آن را مشاهده نمایید. بر ابلاغیه معمولاً تمام جزئیات ذکر شده است.شما میتوانید خود را اصلاً یا با رجوع به یک کافی نت از مفاد ابلاغ اطلاع حاصل فرمایید.
مدت زمان اجراییه مهریه
مدت زمان اجراییه مهریه معمولا ۱۰ روز بعد از صدور اجراییه میباشد و مرد باید ظرف ۱۰ روز آن را اجرا کند یا ترتیبات اجرا را بدهد و یا مال و قسمت اجرا معرفی نماید در غیر این صورت تمام اموال او به جز مستثنیات دین توقیف خواهد شد . با مستثنیات دین در واقع اموالی هستند که از توقیف اموال به طور کلی استثنا شدهاند و لازمه زندگی فرد میباشد به طور مثال اجاق گاز یکی از مواردی است که فرد به آن نیاز دارد و امکان توقیف آن وجود ندارد.
در ادامه مقاله بعد از حکم اجراییه مهریه چه باید کرد؟ باید گفت: پس همانطور که فهمیدید تمام اموال توفیق میشود به جز مستثنیات دین. زوج نیز میتواند اگر در خصوص توقیف اعتراضی داشته باشد به آن اعتراض کند مثلاً اگر همسر شما در خصوص مهریه از شما شکایت کرد و خانه شما به عنوان یکی از اموال شما توقیف شد و شما آن را مستثنیات دین دانستید می توانید به آن اعتراض کنید و دلایل و مستندات خود را قسمت اجرا ارائه دهید و اثبات نمایید که خانه یا منزل مسکونی شما جزو مستثنیات دین میباشد و میباید رفع توقیف شود قسمت اجرا نیز بعد از بررسی اعتراض شما اگر اعتراض شما را موجه دانست از آن رفع توقیف خواهد کرد.
باید به این مورد مهم اشاره کنیم که اگر پرونده اجرایی شما در اجرای ثبت مدت زیادی است که بلاتکلیف مانده و هیچ اموالی از زوج کشف نمیکنید و به طور کلی مدت اجرا طول میکشد و حداقل ۶ ماه از آن بگذرد در این صورت زوجه به عنوان طلبکار میتواند از مرجع اجرای ثبت درخواست نماید که رسیدی مبنی بر انصراف از ادامه عملیات اجرایی به او بدهد تا با مراجعه به دادگاه ادامه عملیات اجرایی خود را از سر بگیرد. در واقع رجوع به اجرای ثبت به دلیل تسریع در انجام کار می باشد . و بدیهی است که اگر مالی از او کسر نشود ماندن در روند اجرای ثبت امری بیهوده و عبث میباشد.
پس اگر اموالی از زوج کشف نشد زن سریعاً میتواند گواهی انصراف از ادامه عملیات اجرایی را اخذ کند و به دادگاه خانواده یا دادگاه عمومی رجوع نماید و ادامه عملیات اجرایی را در آن مرجع از سر بگیرد. و تقاضای توقیف و تامین خواسته از اموال زوج را بنماید بنماید.
درگذشته شما میبایست به عنوان زوجه حتماً برای درخواست صدور اجرایی از طریق اجرای ثبت اقدام می کردید و بعداً به دادگاه عمومی رجوع میکردید. شما از همان ابتدا نمیتوانستید به دادگاه عمومی رجوع کنید و دعوای شما در این صورت با عدم استماع روبرو میشد. اما در حال حاضر اینگونه نبوده شما میتوانید به طور مستقیم از رجوع به اداره ثبت صرف نظر کنید و مستقیماً به دادگاه عمومی رجوع کنید. در این صورت دعوای شما با موانع قانونی مواجه نخواهد شد. البته رجوع مستقیم به اداره ثبت یک مزیت خیلی بزرگ دارد و آن همین است که پروسه شف اموال سرعت انجام شده و شما زودتر به نتیجه میرسید زیرا اداره ثبت مرجعی بسیار بزرگ برای اموال ثبتی بدهکاران است و شما دیگر نیاز ندارید که بخواهید اموالی از زوج کشف کرده و به مرجع توفیق کننده معرفی نمایید.
متن درخواست اجراییه مهریه
متن درخواست اجراییه مهریه در واقع متنی است که زوجه در راستای اجرای مهریه خود خطاب به مرجع اجرای ثبت که قصد اجرا گذاشتن مهریه خود از آن را دارد نویسد و تسلیم میدارد و در واقع زن از آن مرجع درخواست تشکیل پرونده اجرایی و ادامه روند رسیدگی درخواست میکند
متن درخواست اجراییه مهریه عبارت است از :
سردفتر محترم ازدواج شماره ……………………………..
نظر به اینکه اینجانب ……………………………… فرزند………………………… تاریخ تولد ………………………..
شماره شناسنامه …………………………. صادره ………………………………….. شماره ملی ………………………………………
به نشانی ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
کد پستی…………………………………….. به موجب سند رسمی ازدواج شماره ……………………. تاریخ ……………………..
مقدار ………………………………… و مبلغ …………………………… ریال به عنوان مهریه از آقاي ……………………………
فرزند …………………… تاریخ تولد …………………. شماره شناسنامه ……………………. صادره ……………………….
شماره ملی ……………………….. به نشانی ………………………………………………………………………………………………………
کد پستی …………………………. ، طلبکار می باشم تقاضاي صدور اجرائیه دارم.
امضاء متقاضی
و یا درخواست دیگر :
رئیس محترم اداره……………
بدینوسیله تقاضاي فوق که هویت و صلاحیت متقاضی احراز گردید به پیوست برگ هاي اجرائیه جهت
اقدام مقتضی ارسال می گردد.
امضاء سردفتر و مهر ازدواج شماره……………..
رسید تقاضانامه صدور اجرائیه
تقاضاي صدور اجرائیه از طرف ………………………………………….. موضوع سند شماره ……………………………………….
به طرفیت ………………………………… در تاریخ …………………………………… به اینجانب …………………………………..
سردفتر ازدواج شماره ……………………………. تحویل گردید.
امضاء سردفتر و مهر ازدواج شماره……………..
خلاصه مطلب
در مقاله بعد از حکم اجراییه مهریه چه باید کرد؟ به طور کامل در خصوص اتفاقات و اقداماتی که بعد از حکم اجرای مهریه افتد توضیح داده و روند و سیر ان را برای شما بیان کردیم و همچنین مراجع صالحی که برای اجرا گذاشتن مهریه زن باید از آنها درخواست نماید برای شما توضیح داده و آنها را یکی یکی بازگو کردیم.