اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد❤️
در مقاله اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد در خصوص زمانی صحبت میکنیم که شما به عنوان زن تمایل به طلاق دارید و دادخواست طلاق خود را نیز به دادگاه خانواده ارائه میدهید. اما به هر دلیل مرد شما راضی نیست که شما را طلاق دهد. در مورد اینکه چه کار باید کرد و چه چارهای باید اندیشید. از جمله مواردی است که سوال تمام خانمهاست و به دنبال پاسخ آن هستند. اگر مقاله ما را تا آخر دنبال کنید پاسخ سوال خود را خواهید یافت و میتوانید اقدام مقتضی را در این خصوص انجام دهید.
در قانون مدنی ایران که نشأت گرفته شده از شرع مقدس اسلام است و اساس آن را تحریرالوسیله و فقه شیعه تشکیل داده است. زن جز در موارد استثنایی حق طلاق ندارد برعکس مرد که از همان ابتدا حق طلاق دارد و برای طلاق دادن زن نیز نیاز به ارائه دلیل محکمه پسند ندارد. میتواند به هر علتی چنین علت خوب باشد و چه بد چه قانونی باشد و یا غیر قانونی زن خود را طلاق دهد و نیاز به توجیه خاصی ندارد.
برای یک جلسه مشاوره رایگان با شماره 09127014229 تماس بگیرید.
اما زن جهت طلاق یا باید دلیلی محکمه پسند به دادگاه ارائه دهد و قاضی را مجاب کند که او را طلاق دهد یا میبایست به صورت توافقی و با توافق کردن با زوج از او جدا شود. زن برخلاف مرد نمیتواند به صورت غیر توافقی از مرد جدا شود دلیل آن هم این است که همانگونه که گفتیم زن حق طلاق ندارد.
طلاق غیر توافقی از ناحیه زن
همانگونه که گفتیم زن جهت طلاق نمیتوانند اقدام کند مگر اینکه عسر و حرج را ثابت کند و یا وکالت بلاعزل از ناحیه همسر خود داشته باشد و یا با همسر خود توافق کند. در ادامه مقاله یکی یکی این موارد زیر را توضیح میدهید.
در ابتدا لازم است در خصوص عسر و حرج صحبت کنیم منظور از عسر و حرج حالتی است که زن از زندگی با شوهر خود به سطوح آمده و نتواند با او زندگی کند و در شرایط اوضاع و احوال سختی قرار بگیرد که نه او بلکه هیچ زن دیگری نیز نتواند با آن مرد زندگی کند. مثلاً حالتی را در نظر بگیرید که همسر شما مدام خانه را ترک و زن را تنها میگذارد یا همسر شما به افیون یا مسکرات یا دیگر مواد مخدر اعتیاد دارد و الزام به ترک اعتیاد نیز امکان نداشته باشد. یا همسر شما عقیم باشد و نتواند تا آخر عمر بچهدار شود.
در تمامی این موارد و هر مورد دیگری که شما به ذهنتان بیاید و امکان زندگی با آن مرد وجود نداشته باشد از موارد عسر و حرج تلقی میشود و شما میتوانید با اثبات آنها در محکمه از همسر خود جدا شوید. البته در این مورد باید دقت داشته باشید که هر حرفی و ادعایی که شما در دادگاه مطرح نمایید نیاز به اثبات دارد و امکان دارد که شما نتوانید ادعای خود را بدون وکیل ثابت نمایید پس حتماً نیاز دارید که یک وکیل در محکمه از شما دفاع نماید .
قاضی در مقام رسیدگی به پرونده عسر و حرج شرایط شما را میسنجد و با دیگر زنان مقایسه میکند. اگر برای قاضی محرز شود موردی که شما ادعا و مطرح کردهاید از جمله مواردی باشد که هیچ زنی میتواند با چنین مردی زندگی کند درخواست شما را در قالب طلاق عسر و حرج میپذیرد. در این مورد دیگر نیازی به رضایت و یا حتی حضور مرد نیز نمیباشد. و در برخی از موارد حتی به صورت غیابی نیز قاضی حکم را صادر میکند و شما را طلاق میدهد.
سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا در این مورد مهریه نیز به زن تعلق میگیرد و یا خیر؟ همانگونه که میدانید به محض انعقاد عقد نکاح مهریه بر عهده مرد قرار میگیرد که به زن بپردازد و طلاق از ناحیه زن تحت عنوان عسر و حرج این حق را از او زایل نمیکند.
زیرا زن هیچ گونه توافقی مبنی بر بخشش تحت عنوان هبه یا فدیه و یا ابراء مهریه انجام نداده است پس میتواند تمام و کمال مهریه خود را مطالبه کند در واقع در این مورد زن عسر و حرج خود را در زندگی ثابت نموده و برای قاضی محرز نموده است و مهریه خود را نیز جداگانه مطالبه میکند
طلاق به واسطه وکالت بلاعزل
در ادامه یکی دیگر از مواردی که زن به واسطه آن میتواند از همسر خود جدا شود و بدون رضایت او طلاق بگیرد وکالت بلاعزل طلاق از ناحیه زوج به زوجه است. در واقع اگر زوج به زوجه وکالت بلاعزل طلاق دهد این اجازه را به همسر خود داده است که هر زمان که بخواهد از ناحیه او تصمیم گیری کند و اقدام به طلاق نماید. در واقع در حالتی که زوج بدون وکالت در طلاق همسر خود را طلاق میدهد به صورت مستقیم مباشرت به این کار میکند.
اما در زمانی که زوجه وکالت در طلاق میدهد نیابتاً و از سوی زوج، زوجه اقدام به طلاق میکند. در این حالت نیز ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که آیا زن میتواند مهریه خود را مطالبه کند یا خیر؟ در این حالت نیز باید توجه داشته باشید که همانند وکالت به واسطه عسر و حرج اگر در خصوص مهریه توافقی جداگانه مبنی بر ابرا یا هبه صورت نگرفته باشد باز هم زن میتواند مهریه خود را تمام و کمال مطالبه کند و وکالت در طلاق مانع مطالبه ان نمی شود .
زن برای طلاق چه مراحلی باید طی کند
در مرحله اول زن باید در دادگاه خانواده مباشرتاً یا توسط وکیل دادگستری اقامه دعوا نماید و دادخواست طلاق خود را تحت عنوان عسر و حرج یا وکالت در طلاق یا طلاق توافقی در دادگاه خانواده ثبت نماید.
بعد از ثبت دادخواست در دادگاه خانواده طبق دفتر اوقات دادخواست و منظمات آن به نظر قاضی میرسد و پس از آن به طرفین ابلاغ خواهد شد قاضی دستور ابلاغ را صادر میکند و طبق دفتر اوقات دادگاه در روز خاصی طرفین به جلسه رسیدگی دعوت خواهند شد در مرحله بعد در دادگاه به ادعاهای زن تحت عنوان طلاق رسیدگی میشود و قاضی مدارک و مستندات مورد ادعای زن را بررسی میکند و حکم صادر میکند در این مرحله میبایست تمام ادعاهای خود را ثابت کند در غیر این صورت زن محکوم به رد دعوا خواهد شد.
در مرحله آخر رسیدگی قاضی ختم جلسه رسیدگی صادر می نماید در این صورت اگر قاضی طلاق را محرز بداند به ادعای زوجه را ترتیب اثر ببخشده و گواهی عدم امکان سازش صادر میشود و زوجین به دفترخانه رسمی ازدواج مراجعه کرده و طلاق خود را ثبت میکنند و از یکدیگر جدا میشوند.
توصیههای ما به شما در هنگام طلاق
طلاق از ناحیه زن طلاق به صورت غیر توافقی محسوب میشود و به دلیل اینکه زن در قانون ما حق طلاق ندارد اگر مرد با این طلاق موافقت نکند روند طلاق بسیار پیچیده میشود به همین دلیل انجام طلاق و پروسه و تشریفات آن کمی پیچیده میباشد. به همین دلیل شما میبایست در پروسه طلاق از یک مشاور حقوقی استفاده کنید. داشتن یک وکیل مجرب و متخصص در این زمینه میتواند روند رسیدگی را برای شما تسریع بخشد و به شما کمک کند تا در دعوا نیز شکست نخورید.
توصیه بعدی ما به شما این است که تمام مدارک و مستنداتی که خود را ذیحق آن میدانید مثل شناسنامه کارت ملی و همچنین سند نکاحیه و مدارک مرتبط دیگر را به همراه خود داشته باشید تا بتوانید در زمان مقتضی و مناسب آنها را به دادگاه و به قاضی محکمه ارائه دهید. در برخی از موارد نیز گواهی پزشکی لازم است که میبایست آن را نیز ارائه دهید.
در این پرونده نیز هزینه دادرسی و رسیدگی به پرونده نیز بر عهده شخصی است که درخواست طلاق را به دادگاه ارائه داده است که میتواند مرد یا زن باشد.
همانگونه که قبلاً نیز به شما گفتیم طلاق از ناحیه زن پیچیده است و آن هم به دلیل این است که شما میبایست عسر و حرج خود را ثابت نمایید و این مورد نیز نیاز به ارائه دلیل موجه و دلیل محکمه پسند به دادگاه میباشد که از عهده یک شخص عادی بر نمیآید و لازم است که شما یک وکیل بگیرید.همچنین مرحله طولانی روند رسیدگی به پرونده است که طلاق از ناحیه زن در پی دارد که ممکن است دادرسی طولانی شود.
اگر شما در روند رسیدگی از وکیل استفاده نکنید احتمال شکست خوردن شما بسیار زیاد.میباشد.
طلاق توافقی توسط طرفین
در ادامه مطلب اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد باید گفت هر کجا که مرد راضی به طلاق نباشد طلاق غیر توافقی است و زن به تنهایی نمیتواند طلاق بگیرد. اما حالتی را در نظر بگیرید که زن و مرد با توافق یکدیگر درخواست طلاق کنند در این صورت ممکن است مرد در ازای حق طلاقی که به زن میدهد و یا در ازای طلاق دادن زن مقدار یا تمام مهریه زن را مطالبه میکند و زن آن را به او میبخشد. در این صورت دادگاه مطابق قانون حمایت از خانواده گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند.
در این صورت دادخواستی که میباید در دادگاه ثبت شود به دلیل توافقی بودن باید به امضای زن و مرد هر دو برسد توافقنامهای که زن و مرد در خصوص آن توافق کردهاند و حقوق مالی و غیر مالی از جمله حضانت را توافق نمودهاند به بازخواست پیوست شود
اقامه دعوای طلاق غیر توافقی
در ادامه مطلب اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد باید گفت اگر شما به عنوان زوجه بخواهید دعوای طلاق غیر توافقی اقامه کنید، میتوانید در دادگاه خانواده محل اقامت خود اقدام به طرح این نوع دعوا کنید. البته زوجه میتواند در دادگاه محل اقامت مرد نیز اقامه دعوا نماید و دادخواست خود را تسلیم نماید
دادخواست یک برگ چاپی متحدالشکل است که باید آن را تهیه کنید و آن را پر نمایید و به دفتر دادگاه خانواده تسلیم نمایید. در حال حاضر دیگر شخصی از دادخواست استفاده نمیکند و همه موارد را باید از دفتر خدمات قضایی پیگیری و اقدام نمایید. میبایست دادخواست الکترونیکی ارائه دهید در واقع دادخواست الکترونیکی جایگزین دادخواست های کاغذی شده است و این مورد روند رسیدگی را آسانتر و تشریفات آن را سادهتر کرده است. پس شما میبایست از طریق دفتر خدمات قضایی محل اقامت خود اقدام نمایید همچنین اگر وکیل دارید میتوانید از طریق وکیل خود اقدام کنید.
بعد از تنظیم دادخواست توسط وکیل یا توسط خودتان و ارائه آن از طریق دفاتر خدمات قضایی به دادگاه خانواده میبایست برای طرح دعوا در مرحله نخستین هزینه دادرسی پرداخت نمایید اگر در مواردی شما نتوانید هزینه دادرسی را پرداخت کنید باید دعوای اعسار از هزینه دادرسی اقامه کنید تا فعلاً از پرداخت آن معاف شوید
محتویات دادخواست طلاق غیر توافقی
در ادامه مطلب اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد باید گفت دادخواستهای طلاق غیر توافقی چه به صورت الکترونیکی و چه به صورت کتی و کاغذی باید حاوی مواردی باشد که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد
نام و مشخصات شخصی که دادخواست را ارائه داده است یا همان خواهان مثلاً اگر زن درخواست طلاق دهد و مرد راضی به طلاق نباشد ر اینجا زن به عنوان خواهان میبایست مشخصات خود را ارائه دهد و همچنین مشخصات شوهر خود را نیز مانند نام نام خانوادگی کد ملی نام پدر و شغل و تاریخ تولد او را و همچنین آدرس او را ارائه دهد. و در ستون مخصوص به خود بنویسد.
در قدم بعدی خواهان یا همان زوجه باید تمامی مدارک و مستندات خود را که به واسطه آن میخواهد طلاق بگیرد در دادخواست خود ارائه دهد و سند نکاحیه خود را به عنوان اصلیترین مدرکی که نقش ایفا میکند را به دادخواست خود اضافه کند همچنین این مدرک رابطه زوجیت را نیز اثبات میکند و دیگر نیاز به صدور قرار اناطه یا اقدام دیگری جهت احراز رابطه زوجیت نمیباشد.
در قسمت شرح دادخواست به صورت نوشته قسمتی است خواسته خود را شرح میدهد و وقایع و اتفاقاتی را که به موجب آن خود را محق و دارای ارزش میداند را مینویسد.
دادگاه پس از رسیدگی ابتدا سعی در سازش میکند و سعی میکند که طرفین را به صلح و سازش دعوت نماید تا از طلاق منصرف شوند و به زندگی خود ادامه دهند اگر طرفین مصر به طلاق باشند دادگاه ادامه روند رسیدگی را پیگیری میکند .
البته قبل از اقدام به ارسال دادخواست به دادگاه خانواده زوجین مکلف است در سامانه مسیر یا تصمیم ثبت نام کرده و جلساتی را در مراکز مشاوره خانواده زیر نظر قوه قضاییه بگذرانند و در آن جلسات شرکت نمایند تا چنانچه در آن جلسات به صلح و سازش ختم شد طلاق منتفی میشود اما در غیر این صورت گواهی عدم انصراف از طلاق صادر میشود و طرفین به دادگاه جهت ادامه فرایند طلاق ارجاع داده خواهند شد.
بعد از صدور حکم طلاق در مرحله بدوی ای ظرف ۲۰ روز قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان میباشد زوج، حسب مورد زوجه میتواند ظرف ۲۰ روز از ابلاغ حکم در دادگاه تجدید نظر استان میباشد در غیر این صورت حکم قطعی میشود راهی اجرای احکام میشود بعد از آن نیز ظرف ۲۰ روز قابل فرجامخواهی در دیوان عالی کشور میباشد و اگر شخص ذینفع در دیوان عالی کشور شکایت کند قضات دیوان عالی کشور رای را با مقررات زمان صدور از لحاظ قانونی بودن یا نبودن بررسی کرده و حکمی که صادر میشود حکم نهایی نام دارد.